ACTUEEL

CLIËNTONDERSTEUNING RONDOM HET KEUKENTAFELGESPREK

Heeft u een aanvraag voor een voorziening gedaan bij het Wmo-adviescentrum en krijgt u binnenkort een zogenoemd keukentafelgesprek? Dan is het belangrijk om dit gesprek goed voor te bereiden met iemand. Ook is het fijn om met z’n tweeën bij het gesprek aanwezig te zijn; er hangt vaak veel van af. Als u niemand hebt om bij het gesprek te zijn, kunt u een beroep doen op een onafhankelijke cliëntondersteuner van Partners in Welzijn. De gemeente is verplicht dit aan te bieden en moet mensen ook op deze mogelijkheid wijzen.

Daarnaast kan cliëntondersteuning ook ingezet worden in het voortraject naar een Wmo-melding. De onafhankelijk cliëntondersteuner onderzoekt dan middels een voorbereidend gesprek samen met de cliënt wat deze graag zou willen en nodig heeft om dit te bereiken. Soms zijn de voorzieningen in het zogeheten ‘voorliggende veld’ waar ook Partners in Welzijn een rol kan spelen. Zo niet dan wordt alsnog Wmo ingeschakeld.
 
Heeft u behoefte hebben aan cliëntondersteuning? Laat het weten bij het wijksteunpunt. Er staan acht enthousiaste vrijwilligers voor u klaar. Zij zijn allemaal speciaal hiervoor opgeleid en bieden u graag een helpende hand.