ACTUEEL

THEMA ACTIVITEIT "BEWEGEN EN VOEDING" IN WIJKSTEUNPUNT GELDERHOF

Op dinsdag 29 september heeft in het kader van "Kom erbij" tijdens de "Week tegen Eenzaamheid" een activiteit plaatsgevonden voor senioren. De activiteit met als thema "Bewegen en Voeding" werd door de  bezoekers, onder het genot van een kopje koffie, enthousiast ontvangen.

 

​Door middel van een kaartspel werd uitleg gegeven over hoe belangrijk gezond eten, ontspanning en voldoende bewegen is. De aandacht ging dan ook zeker uit om aan te geven dat bewegen en voeding een grote rol speelt bij het fit en gezond ouder worden. De bezoekers hebben het interessant en verhelderend gevonden.

Een vervolg op de activiteit “Bewegen en Voeding” heeft op donderdag 1 oktober een beweegactiviteit voor senioren plaats gevonden onder begeleiding van een deskundige combinatiefunctionaris “Jorn van Harwegen”. Twaalf senioren zijn met ballen en touwen aan de slag gegaan! Één uur lang hebben ze verschillende oefeningen, op o.a. de stoel, mogen ervaren waarbij verschillende spiergroepen aan bod zijn gekomen.

De lachspieren werden ook goed onder handen genomen dat zeker de gezelligheid nog eens extra bevorderde. Een aantal typische sfeerkenmerken, sociaal contact, recreatie en gezelligheid kwamen duidelijk aanbod.

Na afloop was er koffie en tijd voor bij te praten. Het resultaat is dat de deelnemers aan de beweegactiviteit hebben aangegeven graag vaker te willen gaan bewegen in het WSP Gelderhof. De aandacht is dan ook gelegd op “dat bewegen een preventief onderhoud is van je zelfstandigheid” en bovendien is bewegen ontzettend leuk.

 

Actief bezig zijn in wijksteunpunt Gelderhof