ACTUEEL

WIJKSTEUNPUNT AMUSANT: AL 40 JAAR VRIJWILLIGER BIJ PARTNERS IN WELZIJN

Vrijwilligers spelen in onze samenleving belangrijk rol. Zij zetten zich
graag in voor anderen om verschillende redenen. Mevrouw Schreurs is een mooie voorbeeld daarvan.

Naast haar grootste hobby weven, verricht de 82 jarige Annie Schreurs al jarenlang vrijwilligerswerk bij Wijksteunpunt Amusant. Ze begeleidt elke maandagmorgen de handwerkgroep. Annie is ooit begonnen als vrijwilliger bij het Rode Kruis en nu werkt ze al 40 jaar bij Partners in Welzijn. Ze doet dit met veel plezier en voldoening.

Op de vraag hoe het komt dat ze zo lang vrijwilligerswerk blijft doen, is haar antwoord dat ze graag iets voor een ander doet en dat het contact met mensen en het gevoel ergens bij te horen belangrijk vindt.

"De afgelopen jaren zijn veel dingen veranderd", vertelt Annie. Met tranen in de ogen bladert ze door het fotoalbum van de oud deelnemers die er niet meer bij zijn. "Maar de herinneringen blijven voor altijd. Er komen telkens nieuwe gebeurtenissen en personen in de plaats voor oude en het is nog altijd gezellig en zinvol".

Annie Schreurs: “Ons groepje bestaat uit 9 dames. Naast begeleiden en ondersteunen, leer ik ook heel veel van de dames. De een kan goed naaien, de andere kan goed breien en haken, de derde kan goed borduren, dat wordt gecombineerd met een kopje koffie of thee en leuke praatjes erbij. Het is gewoon hartstikke gezellig. Wist je dat de meeste handwerken worden voor goede doelen gemaakt.  Met zo veel liefde gemaakte werkstukken kan iemand gelukkig maken. Dat is toch waardevol!"

Heeft u ook interesse om vrijwilligerswerk te doen? Niet twijfelen, gewoon doen, met een paar uurtjes in de week kun je zoveel betekenen voor je medemens en je krijgt er zoveel voor terug zoals voldoening, een goed gevoel, nieuwe vriendschappen enz.. Meer informatie over vrijwilligerswerk doen binnen de wijksteunpunten? Neem dan contact op met de medewerker of loop gewoon eens binnen.

40 jaar vrijwilligster Annie Schreurs