ACTUEEL

WIJKSTEUNPUNT GELDERHOF: ACTIVITEITEN "WEEK TEGEN EENZAAMHEID"

Vele activiteiten hebben in alle wijksteunpunten in Sittard Geleen in het kader van 'de Week tegen Eenzaamheid' plaatsgevonden. Zo ook in wijksteunpunt Gelderhof. Hieronder een korte impressie van een aantal activiteiten die in wijksteunpunt Gelderhof hebben plaatsgevonden....

Zo heeft een workshop WM-online plaatsgevonden. Tijdens deze workshop kon men een eigen laptop, tablad of ipad meenemen om meteen een account aan te maken en mee te surfen op het buurtplatform van WM-online. Het digitale buurtplatform is een eenvoudige internetpagina van en voor iedereen en brengt alles en iedereen samen op één online platform. Het buurtplatform kan ondersteuning bieden bij praktische zaken voor buurtbewoners die hulpbehoevend zijn of gewoon vragen hebben. Een ideale plek om te zien welke producten en diensten er in de eigen wijk worden aangeboden. Het buurtplatform biedt o.a. de mogelijkheid om snel en gemakkelijk in contact te komen met buurtbewoners, ondernemers en verenigingen en draagt bij aan het langer zelfstandig wonen van buurtbewoners.

Ook de dansavond met DJ Delbressine was een groot succes. Naast lekker bijelkaar zijn, klessebessen en genieten van een hapje en een drankje, werd er natruulijk gedanst. Voeten van de vloer, heupen op en neer en dansen maar, ook nog goed voor de lichamelijke beweging.

En niet te vergeten "dotpaining", een activiteit die ontspanning bracht en de nodige creativiteit tevoorschijn kwam bij de deelnemers.

Alle vrijwilligers die actief zijn in Sittard-Oost en alle vrijwilligers van de wijksteunpunten waren uitgenodigd voor de workshop "samen tegen Eenzaamheid". Tijdens deze workshop werd o.a. aandacht besteed aan de verschillende vormen van eenzaamheid, hoe deze te herkennen en wat kan je er aan doen.

Foto Workshop WM-online

WM-online

Foto Dansavond met DJ Delbressine
Dansavond

Foto Dotpainting
Dotpainting