ACTUEEL

WIJKSTEUNPUNT HOF VAN EYNATTEN: BEWEGEN OP MUZIEK VOOR MENSEN MET PARKINSON

Voor iemand met Parkinson is bewegen heel moeilijk. Op muziek lijkt het gemak om te bewegen echter terug te komen. Muziek en ritme zitten diep in ons verankerd. Als bewegingen een ritme en volgorde hebben zijn ze gemakkelijker te maken. Door daar verbeelding aan te koppelen worden ze nog toegankelijker en kleurrijker. Hierdoor ervaart iemand met Parkinson  dat hij weer plezier kan hebben met zijn lijf.

Samen is leuker dan alleen.
Waar we nu aan beginnen is een nieuw soort bewegen waarin iedereen gelijk is. Je hoeft er niks voor te kunnen en het kan op ieders niveau. Het is gericht op het plezier in het samen bewegen en dansen met lotgenoten. Maar ook partners, familie of maatjes zijn van harte welkom om deel te nemen.

We doen zittend en staand bewegingscombinaties, waarbij zoveel mogelijk spiergroepen worden gebruikt . De oefeningen zijn simpel en de mogelijkheden worden aangepast aan de deelnemers.

De lessen zullen plaatsvinden op  de donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 en na de les drinken we samen een kopje koffie of thee.

Heeft U interesse kom dan op donderdag 7 of donderdag 14 januari om 13.30 uur naar de gratis bijeenkomst in Wijksteunpunt Hof van Eynatten in Limbricht. Op deze bijeenkomsten zullen we u kort uitleggen en laten ervaren wat we gaan doen, wanneer we zullen starten en wat de kosten zullen zijn.

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden neem dan contact op met Gertie de Klein via telefoonnummer: 06 133 70 258 of loop gewoon eens binnen bij wijksteunpunt Hof van Eynatten, Hof van Eynatten 1 te Limbricht.