ACTUEEL

WIJKSTEUNPUNT 'T TREFPUNT: 'DE LANGSTE EETTAFEL' TIJDENS DE WEEK TEGEN DE EENZAAMHEID

De langste eettafel stond op woensdag 28 september in wijksteunpunt 't Trefpunt, genaamd ’t Eetpunt’ in Munstergeleen. Anneke Rooyakkers, beheerder van 't Trefpunt waar het wijksteunpunt gevestigd is, verwelkomt de bezoekers samen met het team dat de maaltijd verzorgt en serveert.

David Smits, medewerker van Vivantes en Laura Schmeitz, medewerkster van Partners in welzijn, heten eveneens iedereen welkom bij deze 'langste Eettafel' in wijksteunpunt 't Trefpunt.   

Bij binnenkomst is er enige verwarring onder de bezoekers over de plaats aan tafel. Dat komt omdat vandaag alle tafels aan elkaar geschoven zijn. Maar al snel heeft iedereen, ruim 30 'eters',  zijn plekje gevonden en wordt er druk vertelt gelachen.  Nog voor het voorgerecht wordt opgediend draagt Piet Jessen een gedicht voor:

Het begint weier mit het aete.
Veer koosjten het toch niet vergaete.  
Veer sjuuve hie aan, en beginne d’r aan
Thoes waar het auch niet altied baeter.  

Hie kèn v’r keize waat veer wille 
al höb v’r dun of dikke bille.   
Jeder keis veur zich, lèt neit op gewich. 
Me mót toch èns d’n hónger stjille.
Sjmakelik !

Er volgt gelach en een applaus. Daarna heeft het personeel het druk met het rond brengen van de soep. Nauwelijks wordt er iets gezegd. De lepels tikken tegen het servies. De een noemt de soep heet, de ander 'lekker werm". Maar ze zijn het allemaal eens: het is lekker. En zoals Piet in zijn gedicht zei: "v'r kennen keeze wat ver wille". Men geeft vooraf aan wat de keuze is en dat is wel zo prettig. Als je hier en daar vraag of het smaakt, hoor je overal "prima"! Met de complimenten voor het personeel en de vrijwilligers, ze hebben het zoals altijd goed verzorgd.

Wijksteunpunt 't Trefpunt verzorgt 3 keer per maand een warme maaltijd (voorgerecht, hoofdgerecht en toetje). De exacte data treft u aan op de kalender van wijksteunpunt 't Trefpunt.

‘De langste Eettafel’ stond symbool voor ‘Sittard Geleen voorop tegen Eenzaamheid’!

Het Eetpunt

Samen aan de langste Eettafel in wijksteunpunt 't Trefpunt
Langste Eettafel