ACTUEEL

Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in en rond onze wijksteunpunten in de gemeente Sittard-Geleen.

Sinterklaasbrunche ism bassischool De Kingbeek

Op 5 december vierden 24 bezoekers van wsp Bicht het Sinterklaasfeest met een lekkere brunche. Na afloop van de brunche waren zij te gast in de naastgeleggen ruimte van de bassischool voor het bezoek van de Sint en de pieten. Het pietenorkest (onder leiding van de school concierge) speelde alle voor jong en oud vertrouwde sinterklaasnummers. Er werd meegezongen uit volle borst. (en met volle maag) Een heerlijke middag, volgend jaar op herhaling!

Kaarten in Overhoven op 20 december in Oos Kaar - start 14.00 uur

Leif en Leid is samen met het gemeenschapshuis Oos Kaar gestart met een neuw initiatief, nl de kaartmiddag. Afgelopen november werd de eerste kaartmiddag georganiseerd. Op onze facebook site kunt u de publicatie met foto's van deze middag terug zien. Het werd een groot succes. Iedereen was enthousiast en vond het erg leuk om weer eens een ouderwets potje te kaarten. Omdat het een zeer geslaagde middag was, zal deze kaartmiddag wederom georganiserd worden en wel op 20 december aanstaande. Gemeenschapshuis Oos Kaar sponsort de kaarten en een borrelhapje en Leif en Leid biedt het eerste drankje gratis aan!! We starten om 14.00 uur.
Iedereen is van harte welkom!

meer lezenD

Senioreninloop Born: Duplicate Scrabble

Op zoek naar een leuke hobby? Interesse in taal en woorden?
Hersenkrakers? Hou je van puzzelen? Wordfeud?

meer lezenD

Gratis online cursus dementie

Via de website https://www.samendementievriendelijk.nl/ kan men een gratis online cursus volgen waarin je leert “GOED” (afkorting) om te gaan met dementie. Het is niet alleen ontzettend interessant en leerzaam om te doen maar ook heel leuk en mooi.

meer lezenD

De Wijksteunpunten Gelderhof, Hof van Eynatten en Bicht presenteren: Sociaal plein (vanaf 18 jaar)

Elke maandag van 9.30 tot 11.30 uur in wijksteunpunt Gelderhof
Elke maandag van 13.30 tot 15.30 uur  in wijksteunpunt Bicht
Elke donderdag van 10.00 tot 12.00 uur in wijksteunpunt Hof van Eynatten
Iedereen vanaf 18 jaar kan hier terecht met vragen over: wonen, zorg, welzijn, inkomen en nog veel meer.

SeniorenFit Houben Fysiotherapie en Valpreventie bij Fysiotherapie Daniels (Sittard Oost)

Bij problemen met bewegen is de fysiotherapeut uw aanspreekpunt. De fysiotherapeut behandelt klachten op het gebied van houding en bewegen. Ook helpt hij revalideren na bijvoorbeeld een botbreuk of operatie en biedt programma's aan waarmee u aan uw gezondheid (preventief) kunt werken zoals SeniorenFit en Valpreventie.

meer lezenD