ACTUEEL

WEEK TEGEN EENZAAMHEID 2015

De Week tegen Eenzaamheid 2015 wordt gehouden van donderdag 24 september tot en met zaterdag 3 oktober.

Het landelijke initiatief ‘Week tegen Eenzaamheid’ zet organisaties en mensen aan om actie te ondernemen. Deze acties zijn bedoeld om mensen die zich eenzaam voelen (of dit dreigen te worden) te betrekken bij activiteiten.

Ook dit jaar worden in Sittard-Geleen activiteiten georganiseerd in het kader van de Week tegen Eenzaamheid. De Week tegen Eenzaamheid wordt gehouden van 25 september tot 5 oktober. Het thema in Sittard-Geleen is dit jaar ‘Kom erbij!”. Op de kalender van de wijksteunpunten vindt u het actuele aanbod van het programma en worden de extra activiteiten in het kader van 'de Week voor Eenzaamheid' aangegeven met in de titel het thema "Kom erbij!".

Mensen die eenzaam zijn maar juist ook mensen die nìet eenzaam zijn, worden opgeroepen om mee te doen. Neem daarom iemand mee naar een van de activiteiten die in deze week georganiseerd worden. Op deze manier heeft u een leuk uitstapje en bezorgt u ook nog eens iemand een onvergetelijke dag!

Een greep uit de activiteiten in Sittard-Geleen:

-        Workshop "Versterk je netwerk, bewustwording"
-        Oktoberfest
-        Dansavond
-        Mantelzorgochtend
-        Zorgmarkt
-        Beweegactiviteiten
-        Scootmobielroutes
-        Kienen
-        Creatieve activiteiten
-        Film "Marina": Rocco Granata, van Italiaanse mijnwerkerszoon uit een Belgische sloppenwijk tot grote wereldster.

Natuurlijk worden niet alleen in deze week activiteiten georganiseerd. Wekelijks vinden veel activiteiten plaats binnen de gemeente Sittard-Geleen. Denk aan ontmoetingsactiviteiten in de wijksteunpunten of bij u in de buurt. Maar ook diverse cursussen of maatjesprojecten (via Streekzorg). Het actuele activiteitenaanbod van de wijksteunpunten vindt u op de kalender van de wijksteunpunten, per wijksteunpunt en per maand, op deze website. Of loop eens binnen bij een van de wijksteunpunten, onze medewerkers staan klaar voor u en geve u graag meer informatie. Ook kunt u contact opnemen met de medewerkers van de wijksteunpunten via deze website.