ACTUEEL

SENIORENFIT HOUBEN FYSIOTHERAPIE EN VALPREVENTIE BIJ FYSIOTHERAPIE DANIELS (SITTARD OOST)

Bij problemen met bewegen is de fysiotherapeut uw aanspreekpunt. De fysiotherapeut behandelt klachten op het gebied van houding en bewegen. Ook helpt hij revalideren na bijvoorbeeld een botbreuk of operatie en biedt programma's aan waarmee u aan uw gezondheid (preventief) kunt werken zoals SeniorenFit en Valpreventie.

SeniorenFit:
Bent u 55+ en zou u graag in een kleine groep aan uw gezondheid willen werken door te bewegen/sporten? Lichamelijke klachten of andere ‘gebreken’ geen probleem! De groepen worden altijd door een deskundig HBO opgeleid iemand begeleidt (Fysiotherapeut of Sport en bewegingsdeskundige). 


De trainingen beginnen op een vaste dag en tijdstip. Men kan kiezen om een of twee keer per week te trainen. De duur van de training is 1 uur en erna wordt er nog gezellig ‘nagekletst’ onder het genot van een gratis bakje koffie/thee. Voor aanvang van de trainingen wordt er een ‘gezondheidstest’ uitgevoerd, die periodiek wordt herhaald. 

De trainingen worden toegespitst op de individuele doelstellingen en kunnen b.v. bestaan uit:
- Cardiovasculaire elementen (Fietsen, Lopen, Roeien of op de Cross-trainer)
- Kracht elementen (Vaste apparatuur maar ook vele Algemene Dagelijkse Lichaamsactiviteit oefeningen)
- Circuittrainingen op tijd of op aantal herhalingen
- Inbreng van deelnemers is altijd welkom

Voor wie?
Voor alle 55+-ers die graag middels beweging aan hun gezondheid willen werken.

Kosten
1x per week 27,50 per maand
2x per week 50,- per maand

*Legt men op voorhand voor 6 maanden vast gaat er 5% van de maandprijs af en voor 12 maanden gaat er 10% van de maandprijs af. Betalingen worden per automatische incasso geregeld.

Wilt u meer informatie of een keer vrijblijvend mee sporten neem dan contact op met Robin Vranken (Praktijkcoordinator Houben Fysiotherapie & Personal training) via tel.nr. 06- 243 337 69 of mail naar: robin@houbenpersonaltraining.nl

Valpreventie:
Scheve stoeptegels, losliggende kabels, Perzische tapijten zijn oorzaken waardoor we kunnen vallen. Op het moment dat de beweeglijkheid vermindert kan dit letsel tot gevolg hebben. Wilt u de kans om te vallen verkleinen of minder angst hebben om te vallen? Meldt u dan nu aan voor de cursus valtraining Sittard.

De cursus bestaat uit 10 lessen van 1 uur per week. Voor aanvang van de cursus krijgt u een intake met diverse metingen, die na de cursus nogmaals worden verricht in een outtake. De training bestaat uit de volgende onderdelen:
- nemen van hindernissen
- valtechnieken
- sport&spel met de nadruk op evenwicht en balans

Voor wie?
Voor alle 55+-ers die graag veilig willen leren vallen en opstaan, de angst om te vallen willen verminderen of het evenwicht willen verbeteren. 

Kosten
Afhankelijk van uw aanvullende verzekering kunnen de kosten vergoed worden door uw zorg-verzekeraar. 

Meer informatie over de valpreventie bij Daniels Fysiotherapie : www.fysiotherapiedaniels.nl adres Overhoven 103 A Telefoonnummer 046-4512611